van Dam Brillen te Bodegraven Terug naar overzicht
Op 1 april 2019 hebben René Bakker en Anouk van Miltenburg van Dam Brillen in Bodegraven overgenomen...

Interview met René Bakker en Anouk van Miltenburg, van Dam Brillen Bodegraven

 

Op 1 april 2019 hebben René Bakker en Anouk van Miltenburg van Dam Brillen in Bodegraven overgenomen van de vorige eigenaren Hans en Tineke van Dam. René was 2 jaar en Anouk 6 jaar werkzaam bij van Dam Brillen toen zij besloten bij Hans en Tineke te informeren wat zij in de toekomst van plan waren met de optiek, en te kennen te geven dat zij interesse hadden om op termijn de zaak over te nemen.

Anouk en René hadden de ervaring dat zij elkaar perfect aanvulde. Anouk als optometrist met passie voor het optiekgebeuren, contactlenzen en het doen van oogmetingen bij kinderen, René als opticien met passie voor het inkopen van de juiste monturen voor hun doelgroep.

Hans en Tineke waren geïnteresseerd in het idee om op termijn de zaak over te dragen maar moesten wel wennen aan het idee dat de optiek die zij 35 jaar hadden gerund nu niet meer binnen de familie zou blijven na 150 jaar!

Anouk en René gingen op zoek naar een adviseur met verstand van zaken binnen de optiekbranche. De keuze viel op Marco Bovée en na een eerste ontmoeting was het voor hen duidelijk dat zij een juiste keuze hadden gemaakt. Er werd door Marco een waardebepaling gedaan en dat voorgelegd aan Hans en Tineke. Ze kwamen er snel uit met elkaar. Ze dachten dat de overnameperiode ongeveer 2 jaar zou duren maar uiteindelijk heeft het van voorzichtig gesprek tot definitieve handtekening 1 jaar geduurd.

Het is voor beide partijen fijn dat sinds de overname op 1 april de oude eigenaren nog parttime in de optiek werken. Nu nog 1 dag per week waardoor de overname haast geen overname lijkt.

Anouk en René kijken terug op een spannende maar soepel verlopen overnamebegeleiding, en raden dan ook iedereen aan die met dezelfde gedachte rondloopt om contact met Marco Bovée op te nemen. Leo Rensen