Interview met Beau van Breda Terug naar overzicht

Wie is Beau van Breda?
Ik ben een enthousiaste en ambitieuze dame met meer dan 12 jaar ervaring in de optiek. Vorig jaar heb ik mijn droom kunnen verwezenlijken door het overnemen van Foudraine Optiek en deze om te dopen naar Foudraine by Beau


Kan je wat vertellen over Foudraine by Beau?
Foudraine by Beau bestaat op 5 mei 1 jaar. Het is een optiekzaak in het midden tot hoog segment. De winkel heeft een huiskamer gevoel, zodat de drempel om naar binnen te stappen laag is.
Ik vind het ontzettend belangrijk dat niet alleen ik, maar ook mijn medewerkers dagelijks met een goed gevoel naar de winkel komen.


Waarom ben je ondernemer geworden?
Vanaf het moment dat ik in de optiek kwam heb ik gezegd “Ooit heb ik mijn eigen winkel”.
Het leek me heerlijk om eigen baas te zijn, je eigen koers te bepalen en vervolgens ook te varen. Inmiddels kan ik zeggen “ondernemen is fantastisch!”

Wat is het grootste pluspunt van ondernemer zijn? Het grootste pluspunt voor mij is dat ik kan doen wat ik denk dat goed is. Ik denk dat iedereen in loondienst wel eens denkt ‘ik zou dit anders aanpakken’. Wanneer ik dit nu denk kan ik het daadwerkelijk aanpassen.

Wat is een minpunt, zijn er überhaupt minpunten? Ik denk dat het voor mijn omgeving meer minpunten heeft dan voor mezelf. Het werk is eigenlijk nooit klaar. In loondienst deed je de deur dicht en was je vrij. Mijn werkweek is eerder 70 uur dan 40 uur waardoor ik minder tijd voor hen heb.

Hoe zie je de toekomst van Foudraine by Beau? Ik dacht te weten hoe de toekomst eruit zou komen te zien, maar inmiddels heb ik deze plannen al 5x aangepast. Waar ik begon met 1 medewerker voor 20 uur heb ik nu 3 super leuke dames in dienst. Dit had ik van te voren al niet durven dromen. Wat betreft de toekomst van Foudraine by Beau; ik weet zeker dat deze fantastisch gaat zijn!

Heb je tips voor jonge mensen die met het idee rondlopen om een optiek over te nemen? Zorg dat je een team om je heen verzameld dat je kan ondersteunen met alles wat bij een overname komt kijken. Zo ben je voorbereid op datgene wat op je pad komt.

Wat was de beste tip die jij hebt gekregen toen je een optiek wilde overnemen? Blijf dicht bij jezelf en zorg dat je staat achter iedere keuze die je maakt.