Interview met Sarah van Wijk Terug naar overzicht

Interview met Sarah van Wijk, een jonge vrouw van 22 lentes die vanaf haar 14e jaar voor ogen had om een eigen optiek te beginnen en dat bijna 2 jaar geleden ook daadwerkelijk heeft gedaan. Vanaf het moment dat ik haar ontmoette was het me meteen duidelijk: deze enthousiaste jonge vrouw straalde een enorme gedrevenheid uit en had precies in haar hoofd welke potentiële klanten zij met haar collectie wil bereiken. Nu, bijna 2 jaar later, heb ik haar enkele vragen gesteld over haar ervaring als starter binnen de optiekwereld. Hierbij haar reactie:

Wie is Sarah van Wijk?
Ha, leuke vraag, misschien ook wel de lastigste uit dit lijstje, Ik ben Sarah, eigenaresse Saar Optiek in Gouda en bestuurslid bij de NUVO. Ik ben 22 jaar en nu bijna 2 jaar zelfstandig ondernemer, dus ik denk dat we kunnen spreken van koppig, eigenwijs en een beetje pittig.

Kan je wat vertellen over Saar Optiek?
Saar Optiek is een optiekzaak in Gouda en bevindt zich in het midden segment. Onze prijzen zijn vergelijkbaar met die van een keten, maar onze service is zoals men gewend is binnen het hoger segment.

Waarom ben je ondernemer geworden?
Ik ben zoals ik eerder zei vrij eigenwijs. Ik had al snel een vrij sterke mening over veel dingen binnen de optiek en nadat ik dat op papier had gezet besloot ik op zoek te gaan naar een optiek op een goede locatie waar ik mijn ideeën kon uitwerken..

Wat is het grootste pluspunt van ondernemer zijn?
De vrijheid. Als de agenda het toelaat en er is voldoende personeel dan kan ik zeggen: " ik ga even toeren met mijn cabrio".

Wat is een minpunt, zijn er überhaupt minpunten?
Zorgen, alles voelt persoonlijker, bijvoorbeeld als een klant een klacht heeft of een dag wat minder is qua omzet.

Hoe zie je de toekomst van Saar Optiek?
Groeien en door blijven ontwikkelen. Wellicht ooit meerdere filialen. Een mens moet wat te dromen hebben!