Foudraine by Beau Terug naar overzicht
Het was mij na binnenkomst in de optiek direct duidelijk:

 

Het was mij na binnenkomst in de optiek direct duidelijk: deze 30 jarige dame weet precies wat ze wil en zal ongetwijfeld binnen no time nog meer haar stempel drukken op Foudraine by Beau.

Beau was nog jong toen zij al droomde van het hebben van een eigen optiekzaak. Zij volgde de versnelde opleiding voor opticien en daarna de opleiding voor contactlensspecialist. Beau maakte een plan om voldoende vaktechnische ervaring op te doen vanuit verschillende richtingen binnen de optiekwereld. Om die reden zorgde zij ervoor dat zij ervaring opdeed bij Het Huis, Pearl, Eyewish en als accountmanager voor fabrikanten in brillenglazen en contactlenzen.

Beau had al gauw in de gaten dat zij over ondernemersbloed beschikte en zij had de sterke behoefte om zelf beslissingen te nemen over alles waar in een optiek een besluit over genomen dient te worden. Daarom begon Beau al voor haar dertigste uit te kijken naar mogelijkheden om in haar regio een optiekzaak over te nemen.

Via Facebook zag zij dat er een optiekzaak in de omgeving van Eindhoven te koop werd aangeboden door Vorwerk. In januari 2021 besloot zij Marco Bovée te bellen om meer informatie te krijgen over de te koop staande zaak. Na het tekenen van een geheimhoudingscontract liet Marco weten waar en welke optiekzaak te koop stond en Beau ging op bezoek bij de toenmalige eigenaar. Beau liet haar begeleiden door een boekhouder en een financieel adviseur en binnen 1 maand was alles rond. Haar droom kwam uit… en dan ook nog in haar favoriete plaats Best. De medewerker Marion werd overgenomen en nu na 1 maand samen te werken blijkt er een klik te zijn tussen de beide dames. Ze voelen elkaar prima aan en vormen een leuk team.

Op 30 april was de overdracht, t/m 4 mei werd er hard gewerkt om alles zo te krijgen als Beau het wilde hebben en op 5 mei was de heropening. Sinds die dag loopt het storm en moet er soms nog tot laat worden gewerkt om het maakwerk af te krijgen. Wat nieuwe merken brillen erbij, een moderne  inrichting en een enthousiaste bediening hebben ervoor gezorgd dat de omzet al de eerste maand ver boven verwachting is. Beau kijkt nu al uit naar versterking in medewerkers.

Hiermee is alweer het bewijs geleverd dat als je als jonge man/vrouw een optiek overneemt en daar jouw enthousiasme en eigen ideeën op loslaat, een nieuwe doelgroep aantrekt en alles naar je eigen hand zet, er een omzetverhoging zeker zal plaatsvinden waardoor je kan bouwen aan een mooie toekomst! Veel jonge mensen hebben nog steeds het idee dat zij vanwege financiële redenen geen zaak kunnen overnemen. Inventieve mensen als Beau zijn gaan zoeken naar mogelijkheden en zijn er achter gekomen dat zowel Optitrade als glasleveranciers jou hierbij helpen als je een degelijk plan laat zien. Zij investeren graag in de juiste persoon want dat is ook in hun eigen belang.

Beau: ”mijn advies naar jonge mensen die ook een optiek willen overnemen raad ik zeker aan om met Marco contact op te nemen. Hij heeft meerdere optiekzaken in portefeuille die geschikt voor je zouden kunnen zijn. Marco werkte in mijn geval voor de verkoper maar ik kon bij vragen hem altijd bereiken. Hij heeft het proces zonder enige twijfel op een eerlijke manier naar beide partijen begeleid!” Leo Rensen