Bentley Opticiens te Voorschoten Terug naar overzicht
De 34 jarige Roy van Kuik (opticien) heeft op 1 januari 2019 Bentley Opticiens te Voorschoten overgenomen...

De 34 jarige Roy van Kuik (opticien) heeft op 1 januari 2019 Bentley Opticiens te Voorschoten overgenomen van Cees Obbens. Roy was daar op dat moment al 14 jaar in dienst en verzorgde de laatste jaren samen met Erik Visser (MBO optometrist en contactlensspecialist) al de inkoop en de reclame-uitingen.

Cees Obbens was vanwege zijn naderend pensioen al enkele jaren aan het afbouwen door zijn twee winkels in den Haag te verkopen. Roy maakte dat proces van dichtbij mee, een overnamepoging door een personeelslid uit den Haag, dat helaas afketste. Hierdoor kreeg hij inzicht  in het overnameproces.

Roy liet Cees in 2016 weten dat hij interesse had in overname van de optiek in Voorschoten. Cees reageerde positief op dat idee en samen besloten ze geen haast achter de overname te zetten en het enkele jaren tijd te geven.

Roy begreep dat hij voor het overnameproces een professionele adviseur nodig zou hebben die goed ingevoerd moest zijn in de optiekwereld en ging op zoek. Hij benaderde uiteindelijk 2 overnamespecialisten en de keuze viel uiteindelijk op Marco Bovée van Vorwerk & Co. Marco zette een constructie op papier, deed een waardebepaling en op basis daarvan adviseerde hij Roy tegen welke aankoopprijs het zinvol was om de optiek over te nemen. Roy legde dit aan Cees voor en er bleek hieruit dat er voldoende raakvlakken waren om de onderhandelingen voort te zetten.

Toen nog de grootste hindernis: de financiering. Na teleurstellende gesprekken bij de banken vond Roy een prima alternatief door een financieringsovereenkomst voor een aantal jaren aan te gaan met Cees Obbens. Prettig geregeld en voor beide partijen een perfecte deal! Advies van Roy aan jonge opticiens die met overnamegedachte spelen: “Ga op zoek naar alternatieve manieren van financieren”.

Erik Visser is blij met de overnamesituatie en is nog steeds een zeer gewaardeerde kracht. Naast Erik zijn er nog 2 opticiens aangenomen om het team te complementeren.

Roy: “Als je de ambitie hebt om een eigen optiekzaak te hebben, dan is het super als jouw werkgever gaat stoppen en jij met hem/haar de toekomst van het bedrijf kan bespreken. Vraag bij Marco Bovée advies over de prijs en de overnameconstructie. Hij communiceert respectvol en onderbouwend naar de verkoper om de beste prijs en constructie voor jou te realiseren. Ik zou Marco Bovée en zijn team van Vorwerk zeker aanbevelen!" Leo Rensen